Bouw van snaarinstrumenten

Ons gedegen specialistisch vakteam heeft een ruime ervaring (25 jaar) in het bouwen van akoestische en elektrische gitaren, bassen, snaarinstrumenten voor bekend en onbekend talent. Van historisch correcte akoestische modellen naar symfonische elektrische kanonnen tot de rock 'n roll hall of fame. In de afgelopen 25 jaar hebben we een ruime ervaring opgebouwd in de bouw van elektrische en akoestische snaarinstrumenten.

 
 
Gitaarbouw.jpg

ontdekken van wensen en eigenschappen

Iedere gitaar begint bij een idee. Vaak heb je een sound in je hoofd gecombineerd met een speelstijl en een vorm waarin de gitaar gebouwd moet worden. Materiaal, vorm, pickup keuze, schakeling van pickups, toepassing... Er zijn zo veel factoren van belang bij de bouw van een goede gitaar dat ieder project begint met een bak koffie en een goed gesprek waarin we jouw gewenste instrument bespreken.


vakmanschap is meesterschap

Na de beschouwing van de opdracht gaan we aan de slag en zullen we materialen en wensen vormen naar een instrument. Zwier Gitaarbouw kenmerkt zich door de gedegen vakkennis (gediplomeerd 'meester' in gitaarbouw) en ervaring en we schuwen het experiment niet. We hebben verschillende houtsoorten en materialen op voorraad en kunnen nagenoeg alles bestellen voor je.

Gitaar-bouw.jpeg

Odijk.jpg

Finishing touch

Dan volgt de eerste ontmoeting met je instrument en is het de bedoeling dat we naar de juiste gewenste afstelling en intonatie werken. Ieder nieuw instrument heeft namelijk tijd nodig om zich te 'zetten' naar de muzikant. Wij begeleiden je en houden de ontwikkeling van de gitaar (of snaarinstrument) nauwlettend in de gaten. Dat betekent dat jij de gitaar goed inspeelt en dat wij de gitaar regelmatig afstellen en nalopen op intonatie. Dan zal na verloop van tijd de gitaar steeds stabieler worden. Uiteraard heeft iedere Zwier een levenslange garantie.